a

Građanima Srbije privremeno ograničen ulazak u Bugarsku, osim ako je reč o tranzitu

U Bugarskoj je od 16. do 31. jula na snazi nova privremena zabrana ulaska na njenu teritoriju svim licima, bez obzira na njihovo državljanstvo, preko svih graničnih prelaza, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kompnenim putem. Kako je objavljeno na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji, a na osnovu Naredbe bugarskog ministra zdravlja Kirila Ananijeva, privremena zabrana ulaska u Bugarsku odnosi se i na državljane Srbije.

Tom naredbom, građanima Srbije privremeno je ograničen ulazak u Bugarsku od 16. do 31. jula, osim ako je reč o tranzitu.

Naime, izuzetak od navedene zabrane dozvoljava državljanima Republike Srbije da tranzitiraju preko teritorije Republike Bugarske, sa isključivim ciljem povratka u Srbiju. Tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije Bugarske, navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji.

Privremena zabrana ulaska u Bugarsku odnosi se i na državljane Severne Makedonije, Turske, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, stoji na sajtu Ministarstva zdravlje Republike Bugarske.

Detalje u vezi najnovije privremene zabrane ulaska na teritoriju Bugarske možete pogledati na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji: http://sofia.mfa.gov.rs/cir/, a naredbu ministra zdravlja Bugarske OVDE.

Izvor: Ambasada Srbije u Sofiji / Ministarstvo zdravlja Bugarske / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar