U Srbiji 11 preminulih i 396 zaraženih

U poslednja 24 časa na koronavirus testirano je 7.955 osoba od kojih su pozitivne 396, saopštio je na redovnoj konferenciji za novinare Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 472, a u poslednja 24 časa 11. Broj osoba na respiratorima je 187.

Član Kriznog štaba, profesor Miomir Pelemiš, je rekao da svi mogu da se zaraze koronavirusom, bez obzira na starosnu dob i da li su pre toga imali neku hroničnu bolest. Kada je reč o starosnoj dobi preminulih, Pelemiš je naveo da se dešava da umiru ljudi i od 30 godina.

On je rekao da maske moraju da nose i deca, bez obzira što su standardne za njih neprikladne i neprijatne, pa treba naći maske koje odgovaraju njima. Takođe, ispiti na fakultetima mogu da se održavaju, ali uz sve mere zaštite.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 34 korisnika i 48 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 643, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 237.

T. Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar