U Srbiji preminulo 10 pacijenata, 359 novoobolelih

U poslednja 24 časa na koronavirus testirano je 8.349 uzoraka od kojih je 359 pozitivno, rekao je na redovnoj konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Hospitalizovana su 4.762 pacijenata, njih 190 na respiratorima. Preminulo je 10 osoba, a od početka epidemije 482.

Direktorka instituta „Batut“ Verica Jovanović objasnila je da će i deca nositi maske ako to lekar pedijatar odredi. Ujedno on će odlučivati i o načinu nošenja. U vrtićima treba poštovati distancu, takođe redovno prati ruke i provetravati prostor.

Direktor kancelarije za IT i E-upravu Mihajlo Jovanović je obavestio građane da je od danas na sajtu e-uprave u funkciji aplikacija, preko koje će se građani direktno informisati o rezultatima PCR testa.

On je rekao da je korišćenje krajnje jednostavno i da je neophodno uneti samo najbitnije generalije pojedinca.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 63 korisnika i 53 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 643, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 237, dodaje se u saopštenju.

Teodora Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar