a

VIDEO: Dimitrov – Stanje u Dimitrovgradu stabilno, nalazi testiranih lica na COVID-19 negativni

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je stabilna, a nalazi testiranih osoba na COVID-19 su negativni. Preventivne mere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa se uglavnom poštuju. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR izjavio predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 302-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, u kovid ambulanti se danas javilo oko 4 do 5 osoba sa simptomima temperature. Navodi da potencijalni epidemiološki problem predstavljaju ljudi koji dolaze sa strane, kao i okupljanja mladih i apeluje na njih da nose maske, a na njihove roditelje da im skrate izlaske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 303-1024x683.jpg

Predsednik opštine poručuje građanima da obavezno nose maske, da drže socijalnu distancu, kao i da poštuju sve preporuke i naredbe Štaba za vanredne situacije. Takođe, savetuje građanima koji odlaze u Pirot da poštuju sve mere zaštite.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar