Devet osoba preminulo u Srbiji i 352 novozaražena

U poslednja 24 časa na koronavirus testirano je rekordnih 10.310 ljudi, a registrovano je još 352 zaražena, saopštila je epidemiolog i zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Batut” Darija Kisić Tepavčević na redovnoj konferenciji za novinare.

Prema poslednjim podacima preminulo je 9 pacijenata, a od početka epidemije 491. Zaraza je dosad potvrđena kod 21.605 ljudi, a na respiratorima je trenutno 198 pacijenata.

Kisić Tepavčević je dodala da ćemo se dugo boriti sa koronavirusom, da svako od nas mora da preuzme ulogu kako bismo uspeli.

“Treba da se ponašamo tako kao da je svako od nas potencijalni nosilac virusa i to je jedni način borbe”, rekla je Kisić Tepavčević i navela da se zaražavanje ne može desiti slučajno, ono se dešava kada je neko u kontaktu sa obolelim.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 63 korisnika i 56 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 643, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 237, dodaje se u saopštenju.

T. Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar