U Pčinjskom okrugu 26 novozaraženih, u Bosilegradu još jedan slučaj koronavirusa

Prema poslednjim podacima, tokom jučerašnjeg dana stigli su rezultati za 138 uzoraka sa teritorije Pčinjskog okruga. Od tog broja, 26 osoba je pozitivno na Covid-19, od kojih su 17 iz Vranja, četiri iz Vladičinog Hana, dve iz Surdulice, a po jedna osoba je pozitivna u Preševu, Bosilegradu i Trgovištu, objavljeno je na danas na zvaničnom sajtu grada Vranja.

Tokom jučerašnjeg dana, na teritoriji Pčinjskog okruga kod 38 osoba je povrđeno prisustvo virusa – najviše u Vranju 22, a u Bosilegradu su dve osobe bile pozitivne.

Opština Bosilegrad je 16. jula uvela vanrednu situaciju zbog, kako stoji u zvaničnoj odluci koju je potpisao predsednik Opštinskog štaba Vladimir Zaharijev – “Daljeg sprovođenja preventivnih mera, a sve u cilju zaštite života i zdravlja stanovništva, teških respiratornih infekcija koje izazivaju upalu pluća, kad mu vreme nije, a dovodi do smrtnih slučajeva sa simptomima kao kod Covid-19”.

Odluku o proglašenju vanredne situacije u Bosilegradu 17. jula detaljno je za FAR obrazložio predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

Od posledica koronavirusa jedna osoba iz Bosilegrada je nedavno preminula u Ćustendilu u Bugarskoj, gde je bila hospitalizovana, objavio je Bugarski nacionalni radio (BNR).

Kako RTS javlja, proglašena je vanredna situacija i u susednoj opštini Trgovište zbog pogoršane epidemiološke situacije. Predsednik opštine Nenad Krstić izjavio je da je za deset dana zabeleženo 15 novih slučajeva zaraze u toj opštini.

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije, zaključno sa 23. julom, registrovan kod 22.443 osobe, a zabeleženo je 508 smrtnih slučajeva, saopšteno je na sajtu covid19.rs. U više od 30 gradova i opština u Srbiji na snazi je vanredna situacija.

Izvor: FAR / vranje.org.rs / RTS / BNR

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar