a

VIDEO: Dimitrov – Osoba rodom iz Dimitrovgrada koja živi u Pirotu pozitivna na COVID-19, jedno lice sumnjivo

Osoba rodom iz Dimitrovgrada koji živi u Pirotu pozitivna je na COVID-19, dok je jedno lice sumnjivo na ovu infekciju. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je i dalje povoljna, dok se u kovid ambulanti beleži povećan broj ljudi sa temperaturom i drugim tegobama. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Poštovanje svih uvedenih preventivnih mera je veoma bitno u cilju očuvanja trenutne situacije u gradu, poručio je Dimitrov i naveo da će se u komunikaciji sa policijskom stanicom i komunalnim redarima rigoroznije krenuti da kontrolom okupljanja u gradu kako bi se sprečile neželjene posledice.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar