Sve više zemalja zatvara granice za srpske državljane, Beograd i dalje najveće žarište

Zbog loše epidemiološke situacije u našoj zemlji sve više zemalja zatvara ganice za državljane Srbije, koji bez karantina i pozitivnog testa sada mogu da uđu u svega 18 država, javlja Fonet pozivajući se na Blic.

Naime, kako prie Blic, bez ikakvih ograničenja državljani Srbije mogu da uđu u Albaniju, Belorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Egipat, Republiku Kongo, DR Kongo, Meksiko i San Marino.

Pre odlaska u Jamajku putovanje mora da se prijavi na sajt visitjamaica.com, dok se prilikom dolaska na Maldive meri temperatura i po potrebi radi PCR test, a ista procedura je i u Omanu, prenosi Fonet.

Ista agencija citira i ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je izjavio za TV Pink da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu – 42,81 odsto i napomenuo da su na Infektivnoj klinici u protekla 24 sata obavljena 164 pregleda, uzeto je 57 briseva, primljeno dvoje pacijenata, a u druge zdravstvene ustanove prosleđeno 54.

Lončar je dodao da je u KBC Srbije bilo 30 otpusta, 20 prijema i hospitalizovano 340 pacijenata, kao da je u tamošnjoj trijažnoj ambulanti obavljeno 30 pregleda manje nego prethodne nedelje.

Bolnica na Zvezdari je imala 22 otpusta i 27 prijema, 299 hospitalizovanih, a Banjica 12 otpusta i 10 prijema, dodao je ministar i naveo da su u KC Niš hospitalizovana 382 pacijenta, od kojih je 157 pozitivno na koronavirsu.

Izvor: Fonet / Blic / Pink

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar