VIDEO: Ukaži na problem – Ostavljeno štene, još jedno u nepreglednom nizu

FAR je zabeležio još jednu priču o sudbini napuštenih kućnih ljubimaca. Povod je štene starosti oko 4 meseca, ostavljeno u kutiji pored puta Dimitrovgrad – Smilovci, nedaleko od gradskog naselja.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera koji pokazuje svu nefunkcionalnost propisa koji regulišu dobrobit životinja, ali i stepen razvoja jednog društva u celosti.

Samo u Dimitrovgradu svake godine na stotine štenadi ovako bivaju izbačena iz legla, odnosno iz svojih domova od strane nesavesnih vlasnika. Ukoliko neko želi da udomi ovo štene neka se obrati redakciji FAR-a na telefon 0694612071.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Tekst čitala: Tea Aleksov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar