a

Situacija u Pirotskom okrugu nepromenjena, smanjuje se broj pregleda u kovid ambulantama

Tokom vikenda smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti i Opštoj bolnici u Pirotu, navodi Zavod za javno zdravlje u Pirotu ne dajući druge detalje o tome.

U informaciji dostavljenoj FAR-u kaže se da se i dalje čekaju rezultati za trideset jedan uzorak, a da je tokom današnjeg dana uzeto još 25 briseva i poslato u referentnu laboratoriju u Niš.

U Pirotskom okrugu i dalje je pozitivno 319 osoba, a u bolnici u Pirotu se leči 6 pacijenata sa sumnjom na kovid. Jedan pacijent poslat na dalje lečenje u KC Niš, jer je u teškom stanju.

U junsko-julskom epidemijskom talasu registrovana su 163 slučaja koronavirusa od kojih je više od dve trećine već izlečeno.

Zavod za javno zdravlje epidemiološku sitauciju u Pirotu ocenjuje kao nepovoljnu, ali stabilnu i pod kontrolom i apeluje na pridržavanje svih propisanih mera.

Kompletnu informaciju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Pirot pogledajte OVDE.

S. Aleksić (izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar