Još sedmoro pozitivnih u Pčinjskom okrugu, smanjen broj hospitalizovanih u Vranju

Od pristiglih 77 uzoraka tokom jučerašnjeg dana, na covid je pozitivno 7 lica sa područja Pčinjskog okruga, od toga po dva iz Preševa i Surdulice, jedan iz Vladičinog Hana, jedan iz Trgovišta i jedan sa teritorije Kosova i Metohije, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja.

U saopštenju se navodi da je od jutros u 07:00 sati, u četiri kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje ukupan broj pacijenata 140, što je za 7 manje u odnosu na jučerašnji dan. Ot tog broja 87 je pozitivno na Covid-19, a bilo je i 11 novih prijema.

Naglašeno je da je na kiseoniku 27, otpušteno je 18, od toga dva pacijenta transportovana su u Klinički centar Niš. Među hospitalizovanima nema dece.

Trenutno je u četiri kovid bolnice 75 slobodnih mesta. Tokom jučerašnjeg dana u vranjskoj kovid ambulanti obavljeno je 239 pregleda, od toga su 62 prva pregleda i 177 kontrolnih. Uzorkovana je krv od 111 lica i obavljeno 159 RTG pregleda pluća, od kojih je 30 kontrolnih.

Ambulantno je dijagnostikovano 78 bronhopneumonija i obavljeno 75 brzih i 63 PCR testa, saopšteno je na sajtu grada Vranja.

Izvor i foto: vranje.org.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar