a

Još dva novozaražena u Pirotskom okrugu, u Beloj Palanci vanredna sitacija

Od 25 uzoraka čiji su rezulati stigli iz laboratorije u Nišu, pozitivna su dva, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Pirotu. Time se broj inficiranih u Pirotskom okrugu popeo na 329. Od čega u Pirotu 219, Beloj Palanci 75, Babušnici 31 i Dimitrovgradu 4.

Uz podatak da se za još 32 uzorka čekaju rezulati i da je danas uzeto još 32 uzorka, Zavod za javno zdavlje upozorava da je u Pirotu i Pirotskom okrugu moguće prelivanje infekcije iz drugih gradova s obzirom na turistička putovanja i druge oblike kretanja stanovništva i apeluje na strogo pridržavnanje svih propisanih mera.

U pirotskoj opštoj bolnici na lečenju je sedam osoba, dok je na dalje lečenje u KC Niš upućeno šest lica, tri iz Bele Palanke, dva iz Pirota i jedno iz Babušnice, navodi Zavod.

Kompletan izveštaj ZZZJ Pirot možete videti OVDE, a međuvremenu, kako pišu Pirotske vesti, s obzirim na značajno povećanje obolelih, opština Bala Palanka je uvela vanrednu situaciju na celoj svojoj teriroriji.

Odluku o tome doneo je opštinski Krizni štab, a mere koje se podrazumevaju su zabrana okupljana više od pet ljudi na javnim mestima, skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i strogo pridržavanje svih epidemioloških i higijenskih mera.

S. Aleksić (izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot / Pirotske vesti)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar