a

Leto u punoj snazi, preporučuje se hladovina i osveženje

Zbog dosta toplog vremena u Srbiji će danas, a verovatno i u petak biti na snazi narandžasti meteoalarm. Očekivane temeperature danas su od 32 do 36, a u petak do 35 stepeni. Biće izuzetno visok i nivo UV zraćenja, pa se svima preporučuje hlad i osveženje.

Vreo talas na jug i istok Balkanskog polustrva stiže iz područja Mediterana, pa će i narednih nekoliko dana biti veoma toplo. Samo se u petak u planinskim predelima mogu očekivati kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a za dane vikenda se najavljuje neznatno zahladjenje.

U dane vikenda će biti nešto prijatnije, temperatura u manjem padu i kretaće se od 29 do 33 stepena.

S. Aleksić (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar