Nadmudrivanje sa švercerima, droga na najrazličitijim mestima

Koliko krijumčari mogu da budu dovitljivi ili barem pokušavaju, da na istu dovitljivost carinici imaju spreman odgovor neka posluže dva o primera sa “Gradine” kod Dimitrovgrada.

Jedan takav slučaj zabeležen je 30. jula na izlaznoj strani tog prelaza kada je 41-godišnji turski državljanin kokain i marihuanu pokušao da prokrijumčari u kutiji sa žvakama i paklici cigareta.

Slučaj je otkriven posle detaljnog pregleda audija nemačkih registracija, kada je na red došla pregrada za dokumenta i sitnice. U njoj su carinici najpre pronašli paketić marihuane, sakriven u paklici pored nekoliko cigareta, zatim i u kutiji za žvakaće gume četiri paketića kokaina uvijena u aluminijumsku foliju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 456-1024x683.jpg

Prethodnog dana, takođe na izlazu za detaljan pregled odvojen je BMW X5 sa privremenim tablicama Austrije. Njime su putovala dvojica turskih državljana, 32-godišnji vozač i njegov 24-godišnji saputnik. Kod vozača je prvo u ličnoj torbici pronađen grumen presovanog hašiša, a zatim u koferu sa stvarima i torbici među sredstvima za ličnu higijenu još jedan veći grumen takođe hašiša.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar