a

Još tri pozitiva ili ukupno 339 u Pirotskom okrugu

U Pirotskom okrugu zaključno sa jučerašnjim danom zabeležena su još tri pozitiva slučaja na koronavirus. Naime, 1. avgusta su stigli rezulatati za 33 PCR probe, od čega su tri bile pozitivne, pa je procenat pozitivnosti bio 9, a ukupan broj zaraženih u okrugu 339.

Od tog broja i dalje je najviše u Pirotu 226, Beloj Palanci 77, Babušnici 32 i Dimitrovgradu 4 slučaja. Na lečenju u Opštoj bolnici u Pirotu je 5 osoba, dve su otpuštene, a jedna prebačena za KC Niš. Broj preminulih je i dalje nepromenjen i iznosi 22.

Zavod za javno zdravlje u Pirotu upozorava da je epidemiloška sitacija i dalje nepovoljna i da ukoliko se u narednom periodu strogo ne poštuju preventivne mere Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, moguće je pogoršanje epidemiološke situacije.

Iz Zavoda i informacija da je danas poslato na testiranje još 6 uzoraka i da se za još tri čekaju rezulati.

Kompletnu epidemiološku situaciju na području Pirotskog okruga pogledajte OVDE.

S. Aleksić (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar