a

VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu povoljna, Štab za vanredne situacije usvojio novi zaključak

Epidemiološka situacija u gradu je i dalje povoljna, nije zabeležen povećan broj javljanja u kovid ambulantu i nije bilo PCR testiranja, rekao je u telefonskom razgovoru za FAR predsedik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

Dimitrov je kazao da je stanje u Domu za stare u ovom trenutku odlično, da je danas rađen drugi tekst korisnika koji je bio pozitivan na Covid-19 pre mesec dana i da očekuje da i ovaj nalaz po drugi put bude negativan.

Na osnovu najnovijeg zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije, od sutra ponovo kreće sa radom bazen i prestaje zabrana obaveznog nošenja maski u Balkanskoj ulici, a ozbiljnije će se kontrolisati nošenje maski u zatvorenom prostoru, naglasio je predsednik opštine.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Petar Videnov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar