a

ZZJZ Pirot: Jedan preminuo i još dva pozitivna u Pirotskom okgrugu

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, u Pirotskom okrugu su zabeležena još dva pozitivna slučaja, a još jedno lice je preminulo, tako da je od početka epidmije do sada ukupan broj zaraženih 341, dok je broj umrlih 23.

ZZJZ Pirot konstatuje da je uprskos današnjim slučajevima zaraženih i još jednom smrtnom ishodu epdemiološka situacija u okrugu povoljnija, pogotovo kada je reč o Pirotu koji ima 228 obolelih i Beloj Palanci, gde ih je 77, jer je evidentan blagi pad novih slučajava u zadnjih nedelju dana upravo u tim mestima. Dimitovgrad i dalje ima 4 zaražena, a Babušnica 32.

U Opštoj bolnici u Pirotu na lečenju je 5 osoba pod sumnjom na Covid infekciju, a kompletnu epidemiloški situaciju u Pirotskom okrugu pogledajte pogledajte OVDE.

S. Aleksić (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar