a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu još petoro pozitivnih, evidentan blagi pad broja obolelih

Od 35 dostavljenih rezultata uzoraka još pet osoba sa područja Pirotskog okruga pozitivno je na Covid-19, od čega 4 iz Pirota i jedna iz Bele Palanka, a procenat pozitivnosti je 14,3 odsto, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U najnovijem izveštaju stoji da je ukupan broj pozitivnih u okrugu 344. Najviše zaraženih je u Pirotu 230, u Beloj Palanci 78, u Babušnici 32 i u Dimitrovgradu 4 lica.

U Zavodu kažu da se čekaju rezultati za 26 uzoraka i da su danas uzorkovana još 43 brisa i dostavljena laboratoriji u Nišu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu hospitalizovana su 4 pacijenta sa sumnjom na covid infekciju.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje i posle proglašenja vanredne situacije u opštini Bela Palanka, preduzete mere su već dale rezultate, navode u Zavodu za javno zdravlje i naglašavaju da je evidentan blagi pad broja obolelelih u poslednjih nedelju dana.

Kompletnu epidemiološku situaciju u Pirotskom okrugu pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar