a

ZZJZ Pirot: Još pet zaraženih u Pirotu i jedan u Beloj Palanci

Pirotski okrug danas beleži još 6 pozitivnih osoba, 5 u Pirotu i jednu u Beloj Palanci ili ukupno 350 inficiranih. Novi bilans je napravljen na osnovu rezulata za 69 uzoraka sa procentom pozitivnosti 8, 7 %.

Kako je saopštio Zavod za javno zdravlje u Pirotu, u okrugu je zabeležen još jedan smrtni slučaj, pa su od početka epidemije ukupno preminule 24 osobe.

Posle današnjih rezulata i dalje najviše pozitivnih je u Pirotu 235 ili pet više nego juče, u Beloj Palanci je 79 zaraženih, u Babušnici 32 i u Dimitrovradu 4.

ZZJZ Pirot navodi da su mere u opštini Bela Palanka dale rezulate, te da se situacija u Pirotu stabilizuje. Tamo se opštoj bolnici leči pet pacijenata pod sumnjom na kovid.

Kompletnu epidemiološku situaciju u Pirotskom okrugu pogledajte OVDE.

S. Aleksić (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar