a

Preminulo pet osoba, još 276 novozaraženih

U Srbiji je prema poslednjim podacima preminulo još pet osoba od posledica kovida 19, a novozaraženih je 276. U protekla 24 časa testirana su 9.922 uzorka, a na respiratoru je 118 obolelih, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je dodao da je do danas testirano 733.059 osoba i da je ukupno preminulo 626 osoba.

Na lečenje je primljeno 230 novih pacijenata, a iz bolnica optuštena 382 pacijenta, dodao je Gojković.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da je danas održan sastanak u Ministrstvu prosvete, koji se odnosio na pravljenje najoptimalnijih modela za nastavu za osnovce i srednjoškolce. Početkom sledeće nedelje svi će biti obavešteni kako će biti organizovana nastava na početku školske godine, navela je Kisić Tepavčević.

Ona je takođe kazala da se na lečenju nalazi ukupno 3.154 osoba i da kada je reč o privatnim laboratorijama, osam laboratorija je podnelo dokumentaciju kako bi im se odbrilo da i one učestvuju u testiranju.

Govoreći na konferenciji za novinare direktor Infektivne klinike Goran Stevanović je rekao da se među obolelima ponovo nalaze pacijenti starije životne dobi.

„Težina kliničke slike je slična, od 20 procenata pa do jedne trećine zahteva kliničko lečenje. Na Infektivnoj klinici je pregledano skoro 20.000 bolesnika i urađeno više od 5.000 Rentgen snimaka pluća, a preko 2.800 bolesnika je lečeno samo na Infektivnoj klinici“, naveo je Stevanović.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar