a

Još tri osobe pozitivne na koronavirus u Pirotskom okrugu

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Pirotskom okrugu registrovane su još tri osobe pozitivne na koronavirus, i to dve u Pirotu i jedna u Babušnici, stigli su rezultati za 22 uzorka.

Od početka epidemije u Pirotskom okrugu 354 osobe su pozitivne. Najviše u Pirotu 238, pa 79 u Beloj Palanci, 33 u Babušnici i 4 u Dimitrovgradu.

U saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Pirotu je navedeno da su sa grudnog odeljenja Opšte bolnice Pirot danas otpuštena dva pacijenta koja su bila pod sumnjom na infekciju Covid-19. Takođe, navodi se da je broj pregleda u kovid ambulantama u odnosu na prethodnu nedelju dvostruko smanjen, s tim što je reč o 30% prvih pregleda i 70% kontrolnih pregleda.

Neophodno je i dalje poštovanje svih preventivnih mera kako bi se epidemija držala pod kontrolom, napominje ZZJZ u Pirotu.
Kompletan izveštaj možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar