Još tri osobe pozitivne na koronavirus u Pirotskom okrugu

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Pirotskom okrugu registrovane su još tri osobe pozitivne na koronavirus, i to dve u Pirotu i jedna u Babušnici, stigli su rezultati za 22 uzorka.

Od početka epidemije u Pirotskom okrugu 354 osobe su pozitivne. Najviše u Pirotu 238, pa 79 u Beloj Palanci, 33 u Babušnici i 4 u Dimitrovgradu.

U saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Pirotu je navedeno da su sa grudnog odeljenja Opšte bolnice Pirot danas otpuštena dva pacijenta koja su bila pod sumnjom na infekciju Covid-19. Takođe, navodi se da je broj pregleda u kovid ambulantama u odnosu na prethodnu nedelju dvostruko smanjen, s tim što je reč o 30% prvih pregleda i 70% kontrolnih pregleda.

Neophodno je i dalje poštovanje svih preventivnih mera kako bi se epidemija držala pod kontrolom, napominje ZZJZ u Pirotu.
Kompletan izveštaj možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar