a

VIDEO: Dimitrov – Građani da ne organizuju proslave, već da situaciju shvate maksimalno ozbiljno

Rezultati testiranih osoba na COVID-19 su negativni, a u kovid ambulanti nije bilo novih uzorkovanih pacijenata tako da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu povoljna. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov je apelovao na sve građane da se ne igraju sa epidemijom, već da je shvate maksimalno ozbiljno, On ih je ujedno i opomenuo da ne organizuju nikakva slavlja i rođendane, jer proslave predstavljaju najlakši način prenošenja virusa.

Navodi da se u Pirotskom okrugu situacija smiruje i dodaje da je broj pregleda sve manji u kovid ambulanti u Pirotu, ali da je, kako kaže, i dalje neophodno pridržavanje svih preventivnih mera.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar