Na “Gradini” koferi puni krijumčarenih cigareta

Da takozvani „mravlji šverc“ ne posustaje potvrđuju i dve zaplene koje su se 13. avgusta gotovo istovremeno dogodile na prelazima “Horgoš” i “Gradina”, kada je u koferima i torbama putnika, umesto prtljaga, pronađeno 580 paklica krijumčarenih cigareta.

Da se zbog velike razlike u ceni na ovaj način ka zemljama Zapada najčešće krijumčare upravo cigarete, pokazuje podatak da je od početka godine do sada, na prelazima u Srbiji zaplenjeno preko 125.000 paklica različitih cigareta, saopštava Uprava carina.

U saopštenju se navodi, da je na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada prilikom detaljnog pregleda na ulazu u zemlju zaplenjeno 260 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u koferima i torbama među prtljagom putnika.

Do Engleske, gde se zaputio sa još dvoje sunarodnika, pokušao je da ih prokrijumčari bugarski državljanin, vozač mercedesa engleskih registarskih oznaka. U njegovim torbama sa garderobom carinici su pronašli sakrivene cigarete „rotmans“, „davidov“, „kamel“, „marlboro“ i „laki strejk“, kaž u Upravi carina.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar