Preminule četiri osobe, još 211 novozaraženih

U poslednja 24 časa u Srbiji su preminule još 4 osobe, pa je broj žrtava povećan na 674, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Registrovano je 211 novoobolelih, a od početka epidemije ukupno 29.682 slučaja. Na respiratorima su 73 pacijenta, a procenat smrtnosti 2.27%.

Koronavirus je još prisutan, upozoravaju epidemiolozi i poručuju da, iako se situacija stabilizuje, još je nesigurna. Zato apeluju na poštovanje mera.

Spisak država iz kojih se u Srbiju ulazi sa PCR testom ne starijim od 48 sati za sada broji  četiri države, ali uskoro bi mogao da bude revidiran, kaže za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Tiodorović je rekao da se PCR i serološki ELISA testovi mogu obaviti u svim referentnim laboratorijama, a da odluka o obavljanju testova u privatnim laboratorijama tek treba da se donese.

Za sada se uz test ulazi iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije, ali ta mera ne važi za naše građane koji se vraćaju u zemlju.

Tiodorović kaže i da, ukoliko broj novoobolelih nastavi da pada u Srbiji, ulazak bez testova za naše državljane mogla bi da odobri Mađarska.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar