a

U Bugarskoj tri preminula i 90 zaraženih

Još tri osobe su preminule u Bugarskoj i 90 je novozaraženih koronavirusom, pokazuju podaci Nacionalnog informacionog portala, koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja. Navodi i da su od početka epidemije obolele 14.333 osobe, preminulo 495, a ozdravilo 9.160 ljudi.

Bugarska je u protekla 24 časa uradila 2.754 PCR testova, u bolnice smestila 55 obolelih, dok je od Covida-19 ozdravilo 47.

Bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov juče je izjavio da je najkritičnija tačka po stepenu zaraženosti grad Dobrič, na severoistoku zemlje, ali da neće biti uvođenja blokade gradova i oblasti, karantina i sanitarnih kordona na njihovim ulazima.

Aktuelne informacije o epidemiji u svetu možete pogledati OVDE.

Slobodan Aleksić

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar