a

„Željuša“ počinje nadmetanje u Okružnoj ligi Pirot gostovanjem u Poljskoj Ržani 6. septembra

Fudbalskom klubu „Željuša“ je u protekloj takmičarskoj sezoni zbog lošijeg međusobnog skora sa ekipom „Senjaka“ izmakla promocija u viši rang takmičenja. Nova sezona u Okružnoj ligi Pirot počinje u prvoj nedelji septembra, a „Željuša“ se svrstava u red favorita za osvajanje prvog mesta.

U prvom kolu, izabranici Dragana Dončeva gostuju ekipi “Mladosti” u Poljskoj Ržani, a taj deul na programu je u nedelju, 6. septembra, u 16:00 časova.

U telefonskom razgovoru za FAR Dončev je rekao da njegov klub sa pravom predstavlja glavnog favorita za plasman u Zonu Istok naredne sezone. Kako je kazao, „Željuša“ je tokom leta pretrpela određene promene u igračkom kadru. Prema njegovim rečima, klub je napustio Nikola Dimitrov, koji je prešao u redove „Balkanskog“, a sa druge strane tim su pojačali dvojica novajlija Nikola Stanojev i Stefan Sokolov.

Dončev je takođe istakao da se trenutno traže rivali sa kojima će „Željuša“ odigrati nekoliko prijateljskih utakmica kako bi se što bolje pripremila za početak prvenstva.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar