VIDEO: Đurov – Konstitutivna sednica SO Dimitrovgrad u četvrtak, 20. avgusta

U četvrtak, 20. avgusta, u velikoj sali Centra za kulturu u 10:00 sati biće održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad.

Zoran Đurov, predsednik lokalnog parlamenta dosadašnjeg saziva je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će na zasedanju najpre biti razmatran izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima u Dimitrovgradu. Zatim će, kako kaže, biti formiran verifikacioni odbor, koji će potvrditi mandate odbornicima u lokalnom parlamentu, nakon čega će, prema njegovim rečima, uslediti polaganje zakletve.

Navodi da će na sednici biti izabran predsednik Skupštine opštine, njegov zamenik, a biće imenovan i sekretar. Nakon konstituisanja Skupštine. Prema rečima Đurova, biće izabrani organi izvršne vlasti – predsednik opštine, njegov zamenik i pet članova Opštinskog veća

Podsetimo, na lokalnim izborima u Dimitrovgradu najviše odborničkih mesta voljom građana dobila je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” – 19. Zatim slede liste “Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov” sa 4, “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)” sa 3 i “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbije (JS)” sa 2. Jedan mandat osvojila je GG ”Feniks Caribrod”, radom i istinom za stabilnu porodicu, Milko Sokolov – Ganja.

Čujte detalje u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar