Na Gradini zaplenjeni skupoceni satovi i nakit

Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaplenili skupocene satove i nakit, koje je iz Srbije u Bugarsku pokušao da prokrijumčari navodni trgovac satovima i antikvitetima.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, pristigao BMW bugarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 42-godišnji državljanin Bugarske.

Mada je bio izričit u tome da osim ličnog prtljaga nema ništa za prijavljivanje, ipak je izdvojen za detaljan pregled.

Tom prilikom su u njegovoj torbici sa ličnim dokumentima i novcem pronađena četiri ručna časovnika robnih marki „Chopard“, „Breguet“, „Boucheron“ i „Vacheron Constantin Geneve“ koji je pozlaćen 18-karatnim zlatom i optočen i brilijantima.

Zajedno sa satovima pronađena su i četiri komada zlatnog nakita – dva prstena, broš i privezak ukrašeni dijamantima i cirkonima, koji bi osim tržišne, mogli imati i antikvitetsku vrednost.

Potom je i u ladici ispred suvozačkog sedišta pronađen još jedan muški ručni sat „Rolex Detejust“, takođe sa 18-karatnom pozlatom.

Pošto se sumnja da zaplenjeni satovi i nakit vrede više od 20.000 evra, kako je u svojoj izjavi naveo prekršilac, biće urađeno naknadno veštačenje radi procene njihove vrednosti.

S obzirom da procenjena vrednost zaplenje robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom biće zadržan i automobil, čime se ukupna vrednost prekršaja uvećava na preko 32.000 evra.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar