a

Marokanac pokušao da prokrijumčari suprugu do Švedske, sprečen na Gradini

Na graničnom prelazu Gradina carinici su sperečili pokušaj ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namenski napravljenom „bunkeru“ za krijumčarenje.

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prelaza u kombiju sa švedskim registracijama. Njime je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

Carinici su se u saradnji sa graničnom policijom ipak odlučili za detaljan pregled, što se ubrzo pokazalo kao dobra odluka. Naime, u improvizovanoj komodi u teretnom delu kombija bila je sakrivena 31-godišnja Marokanka.

Žena je kod sebe imala pasoš Maroka, a carinici su saznali da je reč o bračnom paru čija je namera bila da prođe kroz Srbiju na putu do Švedske. Suprug je rekao da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu za ulazak u Srbiju.

Teodora Petrov (izvor: Uprava carine Republike Srbije)

Foto: Uprava carina

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar