Marokanac pokušao da prokrijumčari suprugu do Švedske, sprečen na Gradini

Na graničnom prelazu Gradina carinici su sperečili pokušaj ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namenski napravljenom „bunkeru“ za krijumčarenje.

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prelaza u kombiju sa švedskim registracijama. Njime je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

Carinici su se u saradnji sa graničnom policijom ipak odlučili za detaljan pregled, što se ubrzo pokazalo kao dobra odluka. Naime, u improvizovanoj komodi u teretnom delu kombija bila je sakrivena 31-godišnja Marokanka.

Žena je kod sebe imala pasoš Maroka, a carinici su saznali da je reč o bračnom paru čija je namera bila da prođe kroz Srbiju na putu do Švedske. Suprug je rekao da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu za ulazak u Srbiju.

Teodora Petrov (izvor: Uprava carine Republike Srbije)

Foto: Uprava carina

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar