a

U petak u Dimitrovgradu akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi Niš organizuju u petak, 28. avgusta u gradskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” četvrtu akciju dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini.

Iz dimitrovgradskog Crvenog krsta navode da će akcija biti održana u periodu od 8:00 do 13:00 časova i pozivaju sve zainteresovane građane da se uključe u ovu humanu aktivnost.

U ovoj godini sprovedene su tri akcije u kojima je dragocenu tačnost dalo 148 davalaca.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar