VIDEO: Katarina Simeonov – Osnovna škola “Hristo Botev” spremna za novu školsku godinu, 31. avgusta roditeljski sastanci

Nova školska godina je na pragu, a tim povodom za FAR TV je govorila Katarina Simeonov, direktorka osnovne škole “Hristo Botev”. Simeonova je kazala da je Ministarstvo prosvete dalo čvrste smernice svim školama u Srbiji kako planirati i pripremiti početak školske 2020/21, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Prema njenim rečima, na sednici Nastavničkog veća je donata odluka da se izdvojena odeljenja ne dele, a da će se u centralnoj školi raditi u podeljenim odeljenjima, kako u mlađim, tako i u starijim razredima, izuzev prvog razreda i jednog odeljenja u trećem razredu.

Direktorka škole navodi da će učenici mlađih razreda svakodnevno dolaziti u školu i biće podeljeni u dve grupe. U jednoj nedelji prva grupa će nastavu počinjati u 8:00 sati, druga u 10:30 časova, dok će se u drugoj sedmici grupe smenjivati.

Što se tiče učenika starijih razreda, kako kaže Simeonova, ponedeljkom, sredom i petkom u školu će dolaziti prva, a utorkom i četvrtkom druga grupa i oni će svake nedelje menjati nastavne dane.

Učenici koji nastavu budu pratili od kuće, to će činiti preko javnog medijskog servisa gde su časovi snimljeni po datom planu i programu resornog Ministarstva. Onlajn nastava u dimitrovgradskoj školi biće realizovana kroz platformu “google učionica”, ističe direktorka.

Simeonova je naglasila da će u ponedeljak, 31. avgusta biti organizovani roditeljski sastanci za sva odeljenja, kako bi se roditeljima prenele smernice i uputstva o ponašanju učenika, zaposlenih i njih samih u izmenjenim okolnostima.

Opširnije u izjavi Katarine Simeonov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar