U Srbiji 83 novozaražena, jedna osoba preminula

U poslednja 24 časa u Srbiji je još jedna osoba preminula od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj umrlih 711, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema poslednjim informacijama na koronavirus je testirano 4.356 osoba, a registrovana su 83 nova slučaja. Na respiratorima je 48 osoba.

Ukupno je hospitalizovano 626 osoba, a procenat smrtnosti je 2.27%.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ranije je upozorio da je Srbija daleko od povoljne epidemiološke situaciije i apelovao na građane da i dalje sprovode mere.

“Broj koji se testira u kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na Covid-19 ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa”, upozorio je Kon u objavi na svom Fejsbuk profilu.

On je ponovio da se zato mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30 osoba, koja je, uz strogo poštovanje protiepidemijskih mera, odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao za RTS da su povratak sa godišnjih odmora, polazak u školu, povratak studenata – rizici za dodatno širenje infekcije koronavirusa.

“Ne vidim opasnost od novog rasta broja zaraženih, samo je potrebno pridržavati se mera”, poručio je Gojković.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar