a

VIDEO: Vera Vasov – Mališani u vrtiće uz stroge epidemiološke mere

Radna godina PU “8. septembar” u Dimitrovgradu počinje sutra uz stroge epidemiološke mere. Predškolska ustanova je od strane Ministarstva prosvete dobila određene mere, gde su date mogućnosti započinjanja nove školske godine.

U telefonskom razgovoru za portal FAR direktorka PU, Vera Vasov, istakla je da su izabrali prvu varijantu koja znači pun kapacitet i koja podrazumeva poštovanje normativa broja dece po grupama.

“Mi smo po uzrastima decu podelili u dva objekta. U ‘Leptiriću’ i ‘Pčelici’. Imamo 10 vaspitnih grupa. Novina je da što ćemo imati i mešovitu grupu, odnosno decu uzrasta od 3 godine i onu koja pohađaju pripremni predškolski program u prostorijama izdvojenog odelenja OŠ ‘Hristo Botev’ u Željuši” – rekla je Vasov.

Takođe je naglasila da je bezbednost dece najbitnija i da će se o tome jako voditi računa.

Vera Vasov je rekla da ukoliko epidemiološka situacija ne bude povoljna moguće je da će se smanjiti broj dece po grupama ili da će se čak preći na onlajn nastavu.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar