Još tri osobe preminule, novozaraženih 96

U poslednja 24 časa od posledica Covida preminule su još tri osobe, pa je broj umrlih povećan na 721, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 10.833 osobe, a registrovano je 96 novih slučajeva.

Na respiratorima je 39 pacijenata, a ukupno su hospitalizovane 522 osobe.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za medije da poslednjih nedelja imamo silazni trend ukupnog broja laboratorijskih potvrđenih slučajeva, ali da taj broj nije linearan.

“Ono što je evidentno imamo sve manji broj slučajeva i sve stabilniju epidemiološku situaciju. Moramo da napomenemo da se i dalje i radi o značajnom broju osoba koji su rezervoari infekcije i da značajan broj ima asimptomatske oblike zaraze. Zbog toga iznova apelujemo da se svi prodržavamo ovih mera koje su se pokazale izuzetno efikasne”, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

I dalje ne popuštamo sa merama, istakao je epidemiolog Predrag Kon i naveo da je važno pridržavati ih se sada kada su deca krenula u škole i studenti se vratili u domove i na fakultete.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saoptilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo Covid-19 kod 102 korisnika i 44 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 946, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 381.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar