U Srbiji 53 nova slučaja, još dve osobe preminule

U poslednja 24 časa na koronavirus testirane su 8.342 osobe, a registrovana su 53 nova slučaja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka preminule su još dve osobe, pa je ukupan broj umrlih povećan na 727. Na respiratorima je 38 pacijenata, dok je ukupno hospitalizovano 437 osoba.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš Radmilo Janković rekao je za RTS da je trenutno zatišje epidemije koronavirusa u Srbiji, ali da je izvesno da nećemo izbeći treći pik koji nas čeka krajem godine.

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša izjavio je da je situacija sa epidemijom koronavirusa u Srbiji “relativno dobra”, ali da je potreban oprez i poštovanje mera kao što su nošenje maski i držanje distance.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 77 korisnika i 32 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 968, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 394, dodaje se u saopštenju.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar