Zbog manjka padavina problemi u vodosnabdevanju Željuše iznad magistralnog puta

Meštani iz gornjih delova sela Željuša obratili su se našoj redakciji i ukazali na problem u snabdevanju vodom tokom proteklih nekoliko dana. Tim povodom FAR je zatražio informaciju od nadležnih službi.

Saša Aleksov, direktor JP “Komunalac” izjavio je za FAR da je ekipa ovog preduzeća juče proverila stanje rezervoara za vodovod u Gornjoj Željuši, kao i jedne od tri kaptaže koje u njega dovode vodu, s obzirom da ovaj deo naselja nije priključen na gradski vodovod. Ustanovili su, kako kaže Aleksov, da je u rezervoaru nivo vode tek oko 15 cm.

On dodaje. da će danas biti provereno stanje još dve kaptaže, ali se na osnovu prvih procena može pretpostaviti da je uzrok niskog nivoa u rezervoaru povećana potrošnja vode i nedovoljno punjenje kaptaža usled odsustva većih padavina u proteklom periodu.

Građanima je upućen apel da se racionalnije i namenski koristi voda iz vodovoda.

 S. Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar