a

Jana Borisov bronzana, Selena Stamenov četvrta na petom memorijalu “Mihajlo Mika Švraka”

Članica Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada Jana Borisov osvojila je bronzanu medalju u disciplini skok uvis na petom izdanju memorijala “Mihajlo Mika Švraka” održanog u Sremskoj Mitrovici. Borisova je nastupila u konkurenciji mlađih pionirki i ostvarila rezultat 135cm.

Za razliku od Borisove, njena klupska koleginica Selena Stamenov nije uspela da se domogne pobedničkog postolja u kategoriji kadetkinja. Stamenova je u disciplini skok uvis preskočila 135cm što joj je bilo dovoljno samo za četvrto mesto.

This image has an empty alt attribute; its file name is 95-1-1024x683.jpg

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba “Balkan” bio je zadovoljan izdanjem dimitrovgradskih atletičarki na takmičenju u Sremskoj Mitrovici, a posebno je pohvalio odličnu organizaciju turnira.

Organizator mitinga koji je održan u čast legendarnog trenera proslavljenog srpskog skakača u vis Dragutina Topića je Atletski klub “Top Jump” iz Beograda.

 A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan”

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar