U Srbiji preminula još jedna osoba, 92 nova slučaja

U Srbiji je od Covida preminula još jedna osoba, tako da je ukupan broj umrlih povećan na 730, rekla je Verica Jovanović, direktorka Instituta “Batut”, na konferenciji za novinare.

Ona je navela da su testirani uzorci 9.507 osoba i da je registrovano još 92 slučaja, takođe da je u bolnicama trenutno 393 pacijenta, od kojih je 33 na respiratorima.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se nalazimo u situaciji u kojoj sve zavisi od nas i dodao da nema opuštanja, jer raste broj obolelih u Beogradu, Kragujevcu, Zaječaru i Preševu.

On je takođe rekao da u Srbiji dolazi do planiranja okupljanja o kojima treba ozbiljno da se razmisli.

Govoreći o vakcini, doktor Kon je naglasio da nije loše da Krizni štab bude detaljnije upoznat sa tim tokom razgovora koji se vode o odobrenju vakcina u Srbiji.

“Sigurno će najveću ulogu imati Agencija za lekove i medicinska sredstva. To zahteva pravovremenost, ali pre decembra je skoro nemoguće očekivati vakcinu”, naglasio je doktor Kon.

On je rekao i da se masovno korišćenje vaccine može očekivati tek sledeće godine i je najvažnije da ona bude bezbedna za građane.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo Covid-19 kod 56 korisnika i 29 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 995, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 397.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar