a

Borislav Grigorov osvojio srebro na državnom finalu “Dunav osiguranja Sportskih igara mladih”

Stonoteniser “Mladosti” iz Bosilegrada Borislav Grigorov osvojio je srebrno odličje u kategoriji dečaka 2008. godište i mlađi na državnom finalu “Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije 2020” koje je tokom minulog vikenda održano u Brzeću, na planini Kopaonik. Grigorov je kao finalista turnira obezbedio plasman na međunarodnu smotru najboljih stonotenisera koja će se održati u Splitu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 134-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 135-1024x683.jpg

Za razliku od Grigorova, njegov klupski kolega Vladan Stojnev nije uspeo da se nađe na pobedničkom postolju jer je zaustavljen u četvrtfinalu u kategoriji dečaka uzrasta 2005. i mlađi.

Trener bosilegradskih stonotenisera Nikola Taleski je istakao da rezultat koji su ostvarili Grigorov i Stojnev predstavlja ogroman uspeh i ujedno dokaz da se u tom klubu odlično trenira i da je sve podređeno radu sa decom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 136-1024x683.jpg

Osim takmičarima koji su branili boje “Mladosti” u Brzeću, Taleski se zahvalio i pomoćnom treneru Miroslavu Zaharievu, kao i Opštini Bosilegrad koja finansira i pomaže klub na svim takmičenjima.

A. Todorov

Foto: Stonoteniski klub “Mladost” Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar