a

Dimitrovgrad 21. septembra obeležava Dan opštine

U ponedeljak, 21. septembra biće obeležen praznik opštine Dimitrovgrad – “Roždestvo Presvete Bogorodice – Mala Gospojina”. Tim povodom biće organizovana prigodna svečanost koju će pratiti niz događaja.

Program obeležavanja Dana opštine počeće svečanom liturgijom u gradskoj crkvi od 8:30 do 10:30 sati. Zatim će uslediti litije gradskim ulicama – Vasil Levski, Beogradska, Balkanska i Hristo Botev.

Od 12:45 do 13:00 časova u Centru za kulturu planiran je prijem zvanica, nakon čega će uslediti svečana sednica Skupštine opštine na kojoj će već po tradiciji biti uručena opštinska nagrada i priznanja.

Nakon završetka svečanog zasedanja lokalnog parlamenta, u 14:00 sati ispred galerije “Metodi Meta Petrov” biće otvorena izložba akademskog slikara Perice Donkova.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar