a

ZZJZ Pirot: Novi slučaj koronavirusa u Pirotskom okrugu

Nakon nedelju zatištja na području Pirotskog okruga ponovo je registrovan jedan slučaj koronavirusa. Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, od 14 pristiglih rezultata uzoraka jedan je pozitivan na Covid-19. Reč je o osobi iz Pirota, tako da se ukupan broj obolelih u okrugu od početka epidemije popeo na 368, a u Pirotu na 247. Broj registrovanih slučajeva koronavirusa u ostalim gradovima Pirotskog okruga izgleda ovako – Bela Palanka 80, Babušnica 37 i Dimitrovgrad 4.

U saopštenju stoji da je danas uzorkovano i poslato na analizu 10 briseva, da je epidemiološka situacija u Pirotu nesigurna, ali stabilna i da se i dalje registruju pojedinačni slučajevi.

“Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i susednim zemljama i dalje postoji rizik za pojavu obolelih iz drugih mesta u Srbiji i po povratku naših građana iz inostranstva. U narednom periodu je najvažnije poštovanje i sprovođenje svih preventivnih mera za rad škola i predškolskih ustanova kako bi epidemiološku situaciju držali pod kontrolom” – kažu u Zavodu za javno zdravlje Pirot.

Kompletnu epidemiološku situaciju na području Pirotskog okruga pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar