a

ZZJZ Pirot: Bez novozaraženih u Pirotskom okrugu

U Pirotskom okrugu nema novih slučajeva koronavirusa, a od 10 testiranih svi su negativni na Covid-19, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. U zavodu kažu da je danas poslato na analizu još 9 briseva.

Bez obzira što je još dan bez novozaraženih, u saopštenju stoji da je epidemiološka situacija nesigurna, ali stabilna i da se i dalje registruju pojedinačni slučajevi uz apel da se poštuju sve preventivne mere, naročito u školskim i predškolskim ustanovama.

Od početka epidemije do sada na teritoriji Pirotskog okruga laboratorijski je potvrđeno 368 slučajeva koronavirusa, a u letnjem epidemijskom talasu 210, dok je ukupan broj preminulih od posledica zaraze 25.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar