a

U subotu u Dimitrovgradu kulinarsko takmičenje u pripremanju ajvara “Izađi mi na teglu”

Uprkos epidemiološkoj situaciji, najveće kulinarsko takmičenje u Srbiji “Izađi mi na teglu” u pripremanju ajvara održaće se u subotu, 19. septembra u 11:00 sati u Balkanskoj ulici u Dimitrovgradu, u okviru praznika opštine.

Gotovo sve je spremno za ovu manifestaciju. Za sada je prijavljeno 9 ekipa, a ostalo je još samo jedno mesto. Za takmičare su obezbeđene maske i rukavice, tako da će sve epidemiološke mere biti ispoštovane, rekla je za FAR Marija Stavrov Nackov, analitičar za unapređenje i razvoj turističkog proizvoda u Dimitrovgradu.

I ove godine obezbeđene su nagrade. Pobednička ekipa će učestvovati na finalnom takmičenju u Beogradu oktobra meseca, a osvajači drugog i trećeg mesta dobiće vredne robne nagrade.

 T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar