a

ZZJZ Pirot: Bez novih slučajeva u Pirotskom okrugu

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu nisu zabeleženi novi slučajevi koronavirusa. Od pristiglih 6 uzoraka iz laboratorije IZJZ Niš svi su negativni.

U okrugu su do danas potvrđena 372 slučaja od kojih je najviše u Pirotu – 249, Beloj Palanci – 81, Babušnici – 38 i Dimitrovgradu – 4.

U saopštenju se navodi da je situacija nesigurna, ali stabilna i da se registruju pojedinačni slučajevi.

Od danas državljani Republike Srbije i strani državljani koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u R. Srbiji, a dolaze iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz Hrvatske, Crne Gore i BiH, treba da se prijave na elektronsku adresu www.e-zdravlje.gov.rs ili na e-portal Ministarstva zdravlja www.e-zdravlje.gov.rs/landing/. Portali su otvoreni za prijavu od danas u 18:00 časova, navedeno je u saopštenju.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot pogledajte OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar