Održana svečana sednica SO Dimitrovgrad, Miloš Đurđevski dobitnik opštinske nagrade

Nakon intoniranja himne Republike Srbije, Zoran Đurov, predsednik lokalnog parlamenta otvorio je svečanu sednicu Skupštine opštine povodom dana opštine Dimitrovgrad. On je pozdravio sve prisutne u sali Centra za kulturu i istakao da je najjači razlog zbog čega je zadovoljan ovom teškom godinom taj da u Dimitrovgradu nije bilo smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom koronavirusa, a ujedno i ponosan činjenicom što je deo tima koji je na čelu sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim uspešno odoleo svim izazovima koje je pandemija donela. Takođe, iako su zdravlje i životi ljudi bili prioritet, prema rečima Đurova, ne treba zaboraviti pozitivne rezultate i u drugim oblastima, kao naprimer u oblasti izgradnje komunalne infrastrukture i sporta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 248-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 249-1024x683.jpg

Posle uvodnog izlaganja predsednika Skupštine opštine predstavljen je promotivni film o tome šta je sve u proteklim godinama urađeno u opštini Dimitrovgrad kako na poboljšanju infrastrukturnih uslova i kvaliteta života građana, tako i na svim drugim poljima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 250-1024x683.jpg

U svom obraćanju Vladica Dimitrov, predsednik opštine čestitao je praznik svim građanima Dimitrovgrada naglasivši da živimo u teškom vremenu epidemije koja i dalje traje i sve je podređeno tome. Kako bi sve funkcionisalo u ovom vremenu, osim sistema i institucija, prema njegovim rečima, neophodan je i pojedinac, mali čovek, šraf u mehanizmu koji svojom odgovornošću daje svoj doprinos i bez njega sistem ne može da funkioniše.

Dimitrov je istakao da je ponosan što je predsednik opštine koja je u prvom naletu koronavirusa imala najmanji broj zaraženih i što je upravo taj mali čovek, običan građanin bio dovoljno zreo i odgovoran da se brine o sebi i o svojoj porodici, a samim ti i o celoj zajednici.

Ove godine Dan opštine obeležen je bez prisustva gostiju sa strane, ali njihove čestitke nisu izostale i ovoga puta. Video čestitke povodom praznika opštine poslali su Ivo Dimov, predsednik opštine Dimitrovgrad iz susedne Bugarske, Ivana Stojičić, predsednica opštine Babušnica, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac. Praznik su čestitali i predsednik opštine Asenovgrad Hristo Grudev, predsednik opštine Etropole Dimitar Dimitrov i predsednica opštine Berkovica Dimitranka Kamenova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 251-1024x683.jpg

Na svečanoj sednici opštinska nagrada u vidu zlatnika uručena je radniku “Komunalca” Milošu Đurđevskom za izuzetnu posvećenost u obavljanju radnih zadataka na poboljšanju kvaliteta životne sredine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 252-1024x683.jpg

Đurđevski je rođen 1984. godine u Dimitrovgradu. Osnovnu školu je završio u rodnom gradu, a srednju građevinsko-tehnološku školu u Pirotu. Od 2003. godine radi na poslovima održavanja higijene na javnim površinama kao i na poslovima održavanja – zalivanja i okopavanja zelenih površina. Radne obaveze izvršava sa elanom i iskrenom željom da sve bude kako treba i na vreme. Nikada nije odbio izvršenje niti jednog radnog zadatka, a neposrednim rukovodiocima je uvek na raspolaganju, navodi se u obrazloženju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 253-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 254-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 255-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 256-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 257-1024x683.jpg

Opštinska priznanja dodeljena su Ambasadi Republike Bugarske u Srbiji za donirana medicinska zaštitna sredstva i humanitarnu pomoć opštini Dimitrovgrad, Dragutinu Topiću za doprinos u razvoju atletike i promociju atletskih manifestacija na teritoriji opštine, Domu zdravlja Dimitrovgrad za doprinos u razvoju zdravstvene zaštite i uspešnu borbu protiv koronavirusa, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Dimitrovgrad za postignute rezultate u humanitarnom radu i Košarkaškom klubu Dimitrovgrad za doprinos u razvoju sporta i promociju košarke na teritoriji opštine.

Osim svečane sednice, u sklopu praznika opštine održana je i svečana liturgija u crkvi Rođenje Presvete Bogorodice, a u galeriji “Metodi Meta Petrov otvorena je izložba “Crga” akademskog slikara Perice Donkova.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar