VIDEO: Druženjem putem video linka završena poslednja aktivnost projekta “WellBeCome” OŠ “Hristo Botev”

U novoopremljenoj “WellBeCome” učionici i u dvorištu osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu završena je poslednja aktivnost u okviru projekta “WellBeCome” iz IPA programa. Učenici su sa svojim vršnjacima iz susedne Bugarske razgovarali putem video linka zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

“Izuzetno sam ponosna na naše nastavnice koje su uprkos preprekama uspele da završe obuku 200 dece za zdrave stilove života. Neke aktivnosti po projektu neće biti realizovane zbog same situacije, ali video saradnjom mi ćemo, ipak, veliki deo projekta završiti” – rekla je u izjavi za medije direktorka škole i koordinatorka projekta Katarina Simeonov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 313-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 314-1024x683.jpg

Učionica “WellBeCome” opremljena je uz pomoć Evropske unije sa 21 kompjuterom, sa interaktivnom tablom i bim projektorom. Pored IKT opreme za učionicu, nabavljena je i sportska oprema za vannastavne aktivnosti u vrednosti od oko 950 eura,

“Projekat smo započeli pre 16 meseci sa velikim entuzijazmom, sa velikom radošću što smo uspeli da opremimo jednu “WellBeCome” učionicu, jednu interaktivnu učionicu. Za decu i za sve nas dragocena je bila mogućnost da se družimo sa njihovim vršnjacima i sa našim kolegama iz susedne Bugarske, a još dragocenija mogućnost da unapređujemo praksu vannastavnih aktivnosti i nadam se da će budućnost omogućiti zajednička druženja i saradnju” – dodala je Simeonov.

28. septembra u sali hotela “Sax Balkan” biće održana konferencija za novinare, ujedno i završna konferencija, gde će se prikazati rezultati projekta.

Ova publikacija je napravljena uz pomoć sredstava Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija pod brojem CCI No 2014TC16I5CB007. Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove publikacije je OŠ „Hristo Botev“, Dimitrovgrad, R Srbija i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa,

Ovaj projekat sufinansira Evropska unija kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska Srbija.

This image has an empty alt attribute; its file name is Logo-1-1024x141.png

 

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar