a

ZZJZ Pirot: Novi slučaj koronavirusa u Pirotskom okrugu

Od 15 pristiglih rezultata uzoraka jedan je pozitivan na Covid-19, a novozaražena osoba je iz Bele Palanke, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. Tako se ukupan broj zaraženih u okrugu popeo na 374, po gradovima: Pirot 250 pozitivnih, Bela Palanka 82, Babušnica 38 i Dimitrovgrad 4. U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 217 slučajeva koronavirusa, a broj preminulih lica od početka epidemije do sada je 25.

U saopštenju se navodi da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče 3 osobe od virusnih pneumonija sumnjivih na Covid-19, a danas je uzorkovano još 14 briseva.

Iako se registruju se pojedinačni slučajevi, iz Zavoda preporučuju poštovanje svih preventivnih mera.

Najnoviji izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar