Nova 72 slučaja zaraze, nema preminulih

U poslednja 24 sata na koronavirus testirana je 6.561 osoba, od kojih je 72 pozitivno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema najnovijem preseku nema preminulih od posledica koronavirusa, pa je broj smrtnih slučajeva 749. Na respiratorima je 21 pacijent, a procenat smrtnosti 2.23%.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da podaci koje je izneo epidemiolog Predrag Kon o smrtnosti od Covida-19 nisu konačni i da tek treba da se uradi revizija i da se oni provere.

Ukazao je da je Kon sinoć obrazložio da postoje podaci koji nisu ušli u sistem, ali da je saopštavano sve što su znali.

Od čega je neko umro može da potvrdi, kako je rekao ministar, samo obdukcija, a da to nije urađeno nijednom pacijentu za koga se sumnja da je preminuo od Covida.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić rekla je za RTS da je opterećenost lekara u njenoj ustanovi ista kao u periodu pre Covida i da su samo u početku obustavljeni pregledi pacijenata koji su dolazili u prvom talasu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 52 korisnika i 15 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1028, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 416.

Izvor: covid19.rs / RTS / srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar