a

U Pirotskom okrugu stiglo 4.510 doza vakcine protiv sezonskog gripa

Danas je u Zavodu za javno zdravlje Pirot dopremljeno 4.510 doza vakcine protiv sezonskog gripa. Vakcina je distribuirana domovima zdravlja u Pirotskom okrugu, a vakcinacija bi trebalo da počne 1. oktobra, stoji u saoštenju ZZJZ Pirot.

U Domu zdravlja u Pirotu dopremljeno je 2.520 doza, u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu 70, u Domu zdravlja u Dimitrovgradu 840, u Domu zdravlja u Beloj Palanci 600 i u Domu zdravlja u Babušnici 480.

Takođe, navedeno je da vakcina odgovara preporuci Svetske zdravstvene organizacije i Evropske unije za severnu hemisferu za sezonu 2020/2021.

T. Petrov (Zavod za javno zdravlje Pirot)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar