U četvrtak u Srbiji jesenje vreme, od petka porast temperature i više sunca

U četvrtak u Srbiji jesenje vreme – umereno do potpuno oblačno i sveže, u većem delu zemlje mestimično sa slabom kišom. Samo na krajnjem jugozapadu i jugu suvo. Vetar slab i umeren, na severu i istoku, kao i u planinskim predelima povremeno jak, zapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugozapadni. Srbija će biti pod uticajem sveže vazdužne mase koja stiže sa zapada. Najviša temperatura ispod proseka za ovo doba godine, od 17 do 21 stepen.

Za petak sinoptičari RHMZ-a najavljuj umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i osetno toplije. Vetar slab i umeren, na planinama, a krajem dana i u košavskom području jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 22 do 26 stepeni.

U subotu malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i još toplije. Krajem dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vetar umeren i jak, u košavskom području povremeno i olujni, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 17, najviša od 26 do 31 stepen.

Za nedelju se prognozira prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, a uz lokalni razvoj oblačnosti i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren i jak, u košavskom području sa olujnim udarima, južni i jugoistočni. Tokom dana vetar u slabljenju. Najniža temperatura od 15 do 19, a najviša od 25 do 30 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, od 5. do 9. oktobra biće promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom, i pljuskovima sa grmljavinom.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar